Groeien als leider

Als leidinggevende ben je gericht op het leiden van je team of zodanig dat zij zichzelf kunnen leiden. Thema’s als vertrouwen, kunnen conflicteren met elkaar, betrokkenheid, verantwoordelijkheid nemen en resultaten behalen (Lencioni, 2002) maken een team goed.

-Hoe sta je zelf als leidinggevende?

-Sta je stevig en ontspannen? Gaat de omgang met anderen als vanzelf?

Een ontspannen, evenwichtige en krachtige leider leidt met meer gemak.

Persoonlijk Leiderschapstraject

Hoe wil je groeien en wat weerhoudt je ervan dit te doen.

Een Persoonlijk Leiderschapstraject bij Becoming Solide is een traject van zelfontwikkeling en helpt diepgaand inzicht te verkrijgen in de oorsprong van hoe je handelt, denkt of voelt.

Je verkent je geschiedenis en ruimt op waar nodig met als doel te verstevigen en te ontspannen in het hier en nu. Om effectiever je team te kunnen leiden en je potentieel optimaal te benutten.

-Ontmoet jezelf.

-Ontmoet je zachte kant.

-Ontmoet je kracht.

Blik terug

We blikken terug in de tijd, je verkrijgt diepgaand inzicht in jezelf en in de oorsprong van je handelen als leider .

Blik in het nu

Je leert aandacht verleggen, vanuit je hoofd naar je lichaam, wat maakt dat je beter kan ontspannen in het moment. Door uit je hoofd te gaan, leer je flexibeler te bewegen en kun je met meer gemak staan waarvoor je wil staan.

Blik vooruit

Door een vergroot zelfbewustzijn en inzicht in je patronen, kan je effectiever worden in de omgang met anderen en stimuleer je met meer gemak veranderingen in je team.

…. Kom leren.

Hoe lang duurt een coachingtraject ?

In vijf tot acht sessies kan je al veel bereiken. Mochten er meer sessies nodig blijken dan stemmen we dat in onderling overleg af.

 

Wat is de werkwijze?

Elk coaching traject is maatwerk. De individuele vraag bepaalt de inhoud, duur en de vorm van het proces. We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Hierin vertel jij over je situatie en wat je uit het traject zou willen halen. Op basis hiervan vertel ik wat ik voor je zou kunnen betekenen. We bekijken daarna beide of we het traject met elkaar willen aangaan. Als dat zo is dan starten we de coaching en plannen we verdere afspraken. De coaching gesprekken vinden plaats op mooie, inspirerende buitenlocaties rondom Hengelo en Enschede.

In overleg en naar behoefte kan er contact plaatsvinden met je werkgever. Indien gewenst kan er een voorstel worden geschreven met je wensen en ontwikkeldoelen. Het coachtraject kan ook bij start en/of slot afgesloten worden met een gesprek met je leidinggevende erbij.