Verdiep, verhelder en verander in 5 tot 8 sessies

Op een gegeven moment ben je in je leven klaar voor verandering in jezelf. Voor het doen van de investering die daarvoor nodig is. Niet nog meer willen weten en houvast zoeken in het opdoen van extra kennis. Maar klaar voor verdieping in jezelf. Dit betekent: jezelf leren snappen, onderzoeken wat je wil veranderen, loslaten wat niet meer nodig is, ballast over boord gooien, jezelf ervaren en vormgeven aan hoe jij in het leven wil staan.

Coaching gaat over het toewerken naar de door jou gewenste verandering.

Wat heb je nodig om stevig en solide te staan en van hieruit meer ontspanning en geluk te ervaren? Je gaat ernaar op zoek en zal veranderen.

Met welke vragen kan je terecht?

Ik wil...

  • staan voor wat ik vind en mezelf hierin uitspreken
  • niet meer ontregelen terwijl er ogenschijnlijks iets kleins gebeurt
  • loskomen van mijn gedachten zodat deze mij minder in beslag nemen
  • solide blijven in contact met die (dominante) ander
  • mijn zelfvertrouwen vergroten
  • van mijn last af
  • snappen wat er gebeurt bij mezelf
  • bewuste keuzes gaan maken op basis van mijn waarden
  • me onafhankelijker en sterker voelen

Hoe lang duurt een coachingtraject ?

In vijf tot acht sessies kan je al veel bereiken. Mochten er meer sessies nodig blijken dan stemmen we dat in onderling overleg af.

 

Wat is de werkwijze?

Elk coaching traject is maatwerk. De individuele vraag bepaalt de inhoud, duur en de vorm van het proces. We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Hierin vertel jij over je situatie en wat je uit het traject zou willen halen. Op basis hiervan vertel ik wat ik voor je zou kunnen betekenen. We bekijken daarna beide of we het traject met elkaar willen aangaan. Als dat zo is dan starten we de coaching en plannen we verdere afspraken. De coaching gesprekken vinden plaats op mooie, inspirerende buitenlocaties rondom Hengelo en Enschede.

In overleg en naar behoefte kan er contact plaatsvinden met je werkgever. Indien gewenst kan er een voorstel worden geschreven met je wensen en ontwikkeldoelen. Het coachtraject kan ook bij start en/of slot afgesloten worden met een gesprek met je leidinggevende erbij.

Wat doe je in ontwikkelingsgerichte coaching?

We zoomen in op de kern van je vraagstuk of je probleem. Je stelt concrete doelen en werkt toe naar zichtbaar resultaat.

Blik vooruit

Door lastige situaties te bespreken krijg je meer zicht op je eigen gedrag, opstelling, overtuigingen en gevoelens in dat moment. Je vergroot je zelfbewustzijn, gaat patronen leren herkennen, je gaat je meer zelfverzekerd voelen en werkt middels experimenteren toe naar nieuw gedrag.

Blik in het nu

Je aandacht leren verleggen, vanuit je hoofd naar je lichaam, maakt dat je beter kan ontspannen in het moment. Door uit je hoofd te gaan, leer je flexibeler te bewegen en kun je met meer gemak staan waarvoor je wil staan.

Blik terug

Waar nodig blikken we terug, omdat patronen van minder functioneel gedrag, niet helpende overtuigingen of nare gevoelens hun oorsprong vaak in eerdere ervaringen hebben.

Becomming solid. Mentaal sterker worden. Psychologische hulp. Laagdrempelig.