Begeleide intervisie

Ik bied opleidelingen, professionals en organisaties de mogelijkheid tot begeleide intervisie.

Begeleide intervisie gaat over met elkaar leren aan de hand van praktijkervaringen. Ingebrachte ervaringen zijn het middel om te leren en te reflecteren met als doel het vergroten van het professioneel handelen (Kaag).

Begeleide intervisie is een inspirerende tool die vaak wordt ingezet vanuit opleidings,- of ontwikkeltrajecten. Teamleden in de intervisiegroep leren van en met elkaar. Het biedt een veilige leeromgeving en kent geen hierarchie.

De te bespreken thema’s komen veelal uit de groep of uit het leertraject en verschillende werkvormen kunnen worden ingezet om te beschouwen, te reflecteren en te ervaren. Geleerd wordt wat situaties met je doen, wat je doet in de interactie, wat de invloed van je werksetting of de maatschappij op je werk en je handelen.

Je leert met een afstandje kijken naar jezelf. Kritisch kijken naar jezelf leidt tot zelfkennis en dit leidt tot de mogelijkheid te veranderen.

Ben je met je teamleden geinteresseerd in het oppakken van Begeleide intervisie? Of denk je dat jouw team baat heeft bij deze intervisie vorm?

Neem dan contact op. De start is een kennismakingsgesprek. We bekijken de doelen en schatten samen in of mijn aanpak en ervaring passend is bij jullie en wat het je gaat opleveren.

Marjolein

Over Becomming Solid

Met welke vragen kan je terecht?

Ik wil...

  • staan voor wat ik vind en mezelf hierin uitspreken
  • niet meer ontregelen terwijl er ogenschijnlijks iets kleins gebeurt
  • loskomen van mijn gedachten zodat deze mij minder in beslag nemen
  • solide blijven in contact met die (dominante) ander
  • mijn zelfvertrouwen vergroten
  • van mijn last af
  • snappen wat er gebeurt bij mezelf
  • bewuste keuzes gaan maken op basis van mijn waarden
  • me onafhankelijker en sterker voelen

Hoe lang duurt een coachingtraject ?

In vijf tot acht sessies kan je al veel bereiken. Mochten er meer sessies nodig blijken dan stemmen we dat in onderling overleg af.

 

Wat is de werkwijze?

Elk coaching traject is maatwerk. De individuele vraag bepaalt de inhoud, duur en de vorm van het proces. We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Hierin vertel jij over je situatie en wat je uit het traject zou willen halen. Op basis hiervan vertel ik wat ik voor je zou kunnen betekenen. We bekijken daarna beide of we het traject met elkaar willen aangaan. Als dat zo is dan starten we de coaching en plannen we verdere afspraken. De coaching gesprekken vinden plaats op mooie, inspirerende buitenlocaties rondom Hengelo en Enschede.

In overleg en naar behoefte kan er contact plaatsvinden met je werkgever. Indien gewenst kan er een voorstel worden geschreven met je wensen en ontwikkeldoelen. Het coachtraject kan ook bij start en/of slot afgesloten worden met een gesprek met je leidinggevende erbij.

Begeliden intervisie